Про це заявив 21 травня 2018 року народний депутат України від ВО «Свобода», член парламентського Комітету з питань запобігання та протидії корупції Олег Осуховський на засіданні Погоджувальної ради, повідомляє прес-служба політсили.

«Цього тижня на засіданні антикорупційного комітету ми обговоримо кандидатури осіб, які претендують на посаду аудитора Національного антикорупційного бюро, і вирішимо, хто з них далі візьме участь у кваліфікаційному відборі. Водночас комітет вимагає, щоб цього тижня, у вівторок, було розглянуто проект постанови №8368 про проведення парламентських слухань на тему подолання корупції, на яких буде представлено та затверджено щорічну національну доповідь про реалізацію засад антикорупційної політики», – зазначив Олег Осуховський, висловлюючи позицію антикорупційного комітету.

Він також наголосив на важливих ініціативах свободівців.

«Сьогодні на засідання Погоджувальної ради багато говорили про те, яким великим злом є олігархія. Переконаний, що олігархи породжують топ-корупцію в нашій державі. Саме тому ще в 2014 році народні депутати-свободівці зареєстрували низку законопроектів з метою подолання впливу олігархату. Ми пропонуємо Антиолігархічний пакет, який передбачає повернення капіталів з офшорів i ліквідацію схем виведення грошей з України, ліквідацію приватних монополій та інше. Нашу ініціативу підтримали своїми підписами 123 народних депутати, а також з вимогою розглянути пакет законів звернулися до Президента, уряду та парламенту 86 місцевих рад. І голосування в парламенті засвідчить, хто працює для українців, а хто є поплічниками олігархів», ‒ наголосив Олег Осуховський.  

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ