Біля офісу телеканалу «Інтер» зібралось близько трьох десятків активістів громадської ініціативи «ВимкниРосiйське» та провели акцію протесту.

Як повідомляється на сторінці акції у Facebook, приводом до проведення акції став концерт до Дня Перемоги «Победа. Одна на всех» і фільм «Ни шагу назад!», які потрапили в ефір «Інтера». Серед акторів серіалу – головний герой російської стрічки «Донбасс. Окраїна» – Гела Месхія.

«Фільм профінансований Міністерством культури РФ, підкріплює міф про «братовбивчу війну» на Сході та заборонений до показу в Україні відповідно до статті 15-1 Закону України «Про кінематографію», – йдеться в повідомленні.

Своїм мітингом активісти хотіли донести українцям, що телеканал «Інтер» – це агентура. Вони також закликали не відвідувати його ефіри, бо це є «рупори російської пропаганди», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

На завершення акції активісти залишили телеканалу символічну «чорну мітку» – на дверях наклеїли наліпки «ВимкниРосiйське».

Телеканал «Інтер» уже неодноразово потрапляє у скандали через свою телепрограму до Дня Перемоги.

Також повідомлялось, що українські коментатори відмовляються працювати на «Інтері» під час ЧС-2018.

Нагадаємо, у 2018 році телеканал «Інтер» опинився в центрі скандалу через показ уривка концерту, присвяченого «дню перемоги», який був запланований на 9 травня. На відео зі сцени ведучі заявили про перейменування вулиць в Україні «іменами фашистських злочинців».

Через це в «Інтера» вимагали забрати ліцензію.

Також повідомлялось, що українські коментатори відмовляються працювати на «Інтері» під час ЧС-2018.

ІА "Вголос": НОВИНИ