Ідея провести телеміст між українським «NewsOne» і російським «Россия24» належала члену «Опозиційної платформи» Сергію Льовочкіну і була лише передвиборчою стратегією.

Про це повідомив співрозмовник «Української правди» в оточенні партії «Опозиційна платформа – За життя».

Повідомляється, що за задумом ексглави Адміністрації президента Януковича ідея з телемостом і його подальшою забороною мала «мобілізувати електорат» «Опозиційної платформи».

Політична сила планувала спричинити перетік електорату інших партій, зокрема «Слуги народу».

Відсутність адекватної реакції на телеміст президента Володимира Зеленського відвернула б від «Слуги народу» частину патріотично налаштованого населення, а жорстка реакція президента привела б до перетікання електорату південно-східних областей партії Медведчука-Бойка.

Зазначається, що за допомогою такої маніпуляції «За життя» має намір отримати більшу підтримку на майбутніх виборах до ВР 21 липня.

За такої маніпуляції «За життя» розраховує на більшу підтримку партії на майбутніх виборах до Верховної Ради 21 липня.

7 липня ведучий програми «Вести недели» на каналі «Россия 24» Дмитро Кисельов анонсував телеміст «Треба поговорити» на 12 липня спільно з «NewsOne», який входить до медіагрупи кума Путіна Віктора Медведчука.

Таке повідомлення викликало шквал негативу в Україні, а 8 липня телеканал скасував телемарафон через «погрози фізичної розправи».

Як писав «Вголос», генеральний продюсер “NewsOne” Василь Голованов на своїй сторінці у Facebook пояснив, що телемарафон “Треба поговорити” між українським телеканалом “NewsOne” та пропагандистським “Россия24” мав проходити без участі тих, хто сумнівався, що Крим і Донбас – це Україна.

ІА "Вголос": НОВИНИ