Про це повідомили у прес-службі прокуратури Одеської області. 

«Поряд із цим прокуратура області у своєму клопотанні орієнтувала суд на визначення запобіжного заходу для вказаної особи у вигляді цілодобового домашнього арешту. Наразі прокуратурою вирішується питання щодо оскарження вказаного судового рішення до апеляційної інстанції. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває», – йдеться у повідомленні.

Як писав «Вголос», в ніч на 16 вересня у пожежі в дитячому таборі «Вікторія» трагічно загинуло троє дітей. І це при тому, що на реконструкцію цього закладу в 2016 році з міського бюджету Одеси виділили 30 мільйонів гривень, а оновлений табір урочисто відкривав сам Президент України Петро Порошенко.

Щоб вгамувати обурення громадськості, правоохоронці одразу знайшли «винну» у трагедії. Нею виявилась звичайна 23-річна вихователька дитячого табору, яка нібито відповідала за протипожежну безпеку, і яка, до слова, ще за два тижні до трагедії написала заяву на звільнення й на момент пожежі у «Вікторії» знаходилась вдома, у с. Лабушне Кодимського району Одеської області. Проте це нікого не зупинило – і Наталію Янчик суд арештував на два місяці без права внесення застави.

Завдяки зусиллям адвокатів та громадськості, суд 28 вересня таки випустив на поруки Наталію Янчик. Хоча Генеральний прокурор України Юрій Луценко все ж наполягає: виховательку треба покарати. «Ми вважаємо очевидною відповідальність директора та виховательки, яка відповідала за протипожежну безпеку, саме тому вони були затримані буквально в першу добу», – заявив генпрокурор.

3 жовтня прокуратура вручила підозру заступниці мера Одеси Геннадія Труханова Зінаїді Цвірінько, яку підозрюють у розкраданні коштів, виділених на ремонт табору, та провела обшук у фірмах, які здійснювали реконструкцію табору. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ