Про це йдеться в повідомленні прес-служби військової прокуратури Центрального регіону.

«10 листопада за результатами розгляду протоколу про адміністративне правопорушення Калинівським районним судом Вінницької області майор Б. притягнутий до адміністративної відповідальності з накладенням штрафу в розмірі 2 465 гривень», - сказано в ньому.

Відповідно до повідомлення, 9 листопада під час процесуального керівництва в кримінальному провадженні щодо вибухів боєприпасів 48-го складу Міноборони в Калинівці Вінницької області, військовою прокуратурою Центрального регіону складений протокол відносно начальника режимної служби Вінницького зонального відділу Військової служби правопорядку за скоєння адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-15 (халатне ставлення до військової служби) Кодексу про адміністративні правопорушення.

Встановлено, що зазначений старший офіцер, будучи військовою службовою особою, у порушення статутних вимог, 26 вересня неналежно виконував свої службові обов'язки зі здійснення контролю за станом пропускного режиму, дотримання порядку допуску особового складу й техніки на адміністративно-господарську й технічну території зазначеної військової частини.

У результаті халатних дій військового працівники приватного підприємства, зокрема, здійснили переміщення заборонених легкозаймистих речовин і пожежонебезпечних предметів на технічну територію військової частини, де безпосередньо зберігалися боєприпаси до танкових гармат.

ІА "Вголос": НОВИНИ