Про це повідомляє ТСН.

Президент клубу дзюдо одразу впізнав на фото з водійського посвідчення свого колишнього вихованця Магомеда Берсанова. Ще підлітком хлопець покинув олімпійський вид спорту і подався у бої без правил.

«Там завдання перемогти будь-якою ціною, використовуючи все, що можна і неможна. Я називаю це брудними видами спорту, де не дотримуються етики поведінки», - каже президент спортивного клубу «Європа» Костянтин Цховребашвілі.
Посвідчення Берсанова знайшли в понівеченому позашляховику. Ймовірно, молодики влаштували перегони, протаранили «Москвич», збили людей на зупинці, а потім ще й кидалися з ножем на перехожих.

«Треба просто було по-чоловічому прийти з повинною, понести належне покарання. Таким чином сьогодні на всю чеченську діаспору міста лягає така велика пляма», - вважа Цховребашвілі.

За неофіційною інформацією, 21-річний Магомед Берсанов та двоє його пасажирів уже можуть перебувати за кордоном.

Натомість одесити перейняті не цим, а допомогою постраждалим. Вже другу доби люди масово йдуть на станцію переливання крові – у черги шикуються сотні донорів.

«Дуже сильно сколихнуло одеситів, бо дуже негативна пригода з великою кількістю жертв. Таке вкрай рідко трапляється, і важко переживається. Тому я приїхав здати кров, щоби допомогти», - розповів один із донорів Михайло Ткачук. Напередодні родичі одного з постраждалих Андрія Воротинцева, якому ампутували ногу, звернулися через соцмережі з проханням здати кров рідкісної четвертої позитивної групи.

Медики ж кажуть, що кров потрібна всяка.

«Ми просимо людей і з другою групою крові, тому що потреба не лише в компонентах, а й препаратах крові. Там групова приналежність не враховується», - пояснив заступник головного лікаря Ірина Циркуль.

Зранку одного постраждалого перевели до приватної клініки. Воротинцева готуються відправити до військового госпіталю, де лікарі намагатимуться врятувати від ампутації другу ногу. Покращення стану медики констатують у найважчої травмованої жінки.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ