У кількох українських регіонах збільшили суми адресної допомоги населенню. Ці гроші використовують для підкупу виборців. Про це заявили у програмі «Наші гроші з Денисом Бігусом».

У ході розслідування журналісти встановили, що для надання допомоги мешканцям Дніпра, котрі опинилися у скрутному становищі, у лютому виділили 140 мільйонів гривень.

Варто зазначити, що сума допомоги зросла вдесятеро, а міська рада Дніпра спростила процедуру видачі, дозволивши видавати кошти за неповного пакету документів.

Голова ГО «Громадський контроль» Артем Романюков наголосив, що виділені гроші спрямували на непрямий підкуп бюджетників, яких зібрали у міській раді й агітували за Петра Порошенка.

Кошти за спрощеною процедурою видавали і на Одещині. На матеріальну допомогу виділили 90 мільйонів гривень. Кожен нужденний отримає по тисячі грн. Сума допомоги цього року також збільшилась удесятеро. Допомогу виділять й пенсіонерам, котрі отримують менше 2,5 тис. грн пенсії.

Аналогічні випадки непрямого підкупу виборців шляхом видачі матеріальної допомоги зафіксували і на Миколаївщині — бюджет збільшили у 2,5 рази. У Києві на допомогу виділили вп’ятеро більше коштів.

Розголосу набула справа підкупу у Василькові, що на Київщині. Поліція розслідує кримінальну справу за фактом незаконного підкупу, адже на допомогу в невеликому містечку виділили 9 млн гривень.

Журналісти «Наших грошей» зуміли поспілкуватися з мешканцями Василькова, котрим виплатили грошову допомогу. Люди розповіли, що про можливість отримати кошти дізналися лише напередодні виборів.

На початку цього місяця журналісти-розслідувачі ще раз зателефонували мешканцям містечка, назавшись представниками міськвиконкому. Більшість людей відповідали, що голосуватимуть «так, як і домовлялися». Були й такі, хто відкрито заявляли про підтримку Петра Порошенка.

В Адміністрації Президента причетність до масштабного підкупу виборців заперечили.

Як писав «Вголос», колишній СБУшник розповів про схему підкупу виборців.

Стало відомо, як у Порошенка скуповують голоси.

ІА "Вголос": НОВИНИ