Про це пише «Освіта».

Відповідне роз’яснення викликало те, що окремі випускники не реєструються для участі в державній підсумковій атестації з української мови у формі зовнішнього оцінювання або не надають комплекти документів для цього.

Нагадаємо, цього року у зв’язку з проведенням загального тестування з української мови 24 квітня реєстрація учасників відбувається за дещо зміненою процедурою.

Випускники цього навчального року після формування комплекту документів мають подавати його до свого загальноосвітнього навчального закладу. Своєю чергою, школи формують списки осіб, які проходитимуть ДПА з української мови у формі ЗНО, та надсилатимуть їх за адресою регіонального центру, що обслуговує відповідний регіон.

Учні або студени професійно-технічних, вищих навчальних закладів, які здобувають повну загальну середню освіту в цьому навчальному році або є випускниками шкіл минулих років, мають надсилати реєстраційні документи безпосередньо до регіонального центру своєї області.

Після реєстрації для кожного учасника зовнішнього оцінювання на офіційному сайті Українського центру буде створено інформаційну сторінку, доступ до якої відбуватиметься за номером сертифіката та PIN-коду.

ІА "Вголос": НОВИНИ