Про це розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк під час прес-конференції сьогодні, повідомляє кореспондент «Вголосу».

Лариса Середяк зазначила, що випускники формують необхідний пакет документів (реєстраційна заява з фотографіями та копія паспорта чи першої сторінки свідоцтва про народження), але відправляє його у регіональний центр оцінювання якості освіти – загальноосвітній навчальний заклад, в якому навчається випускник. І саме навчальний заклад, за словами Лариси Середяк, може вносити зміни до реєстраційних даних випускників.

Як відомо, цього року випускники 11 класів складатимуть державну підсумкову атестацію з української мови (5 травня) та математики  (11 травня) або історії України (13 травня) у формі зовнішнього незалежного оцінювання. Також випускники складатимуть ДПА з іноземної мови, однак цього року вона не буде проводитись у формі ЗНО.

Начальник відділу дошкільної та загальної середньої освіти департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Ірина Сислюк зазначила, що державна підсумкова атестація у формі ЗНО цього року буде проводитись як під час основної, так під час додаткової сесій ЗНО.

Особи, які не з’являться для проходження тестування під час будь-якої із сесій, матимуть можливість пройти державну підсумкову атестацію у навчальному закладі в вересні поточного року. Це означає, що ці випускники не зможуть цього року стати абітурієнтами, адже до того часу вже всі терміни вступу завершаться. Водночас випускники, які з’являться на ЗНО і не зроблять жодного завдання або порушуватимуть дисципліну, автоматично отримають за ДПА 1 бал.

Як писав «Вголос», зовнішнє незалежне оцінювання у 2016 році розпочнеться 5 травня і завершиться 10 липня. 

ІА "Вголос": НОВИНИ