Японський астронавт Норішіге Канаї, який стверджував, що виріс на 9 см за три тижні перебування на Міжнародній космічній станції (МКС), нині зізнався, що трохи помилився, передає «Інтерфакс-Україна».

Про це він написав на своїй сторінці в Twitter.

«Російський командир сказав, що збільшення зросту на 9 см – це надто багато. Це викликало підозри, і коли я виміряв зріст, він склав близько 182 см – усього на 2 см більше, ніж на Землі», – написав Канаі.

Він також вибачився за те, що надав людям фейкову інформацію та сказав, що сам радий тому, що не виріс.

«Я трохи заспокоївся, тому що зможу поміститися в сидінні корабля «Союзу» і повернутися на Землю», – додав він.

У Японському агентстві аерокосмічних досліджень (JAXA), дізнавшись про астронавта, який «виріс» відзначали, що зазвичай зріст людини збільшується на 1-2 см через відсутність гравітації в космосі. Представник JAXA підкреслював, що у агентства немає даних про випадки надбавки зростання астронавтів на 9 см.

Екіпаж 54-ї експедиції МКС вирушив на станцію 17 грудня 2017 року на космічному кораблі «Союз МС-07». До складу експедиції окрім Канаі увійшли російський космонавт Антон Шкаплеров і астронавт NASA Скотт Тінгл. За два дні корабель пристикувався до МКС.

Нагадаємо, раніше японський астронавт Норішіге Канаї заявив, що виріс на 9 см за три тижні перебування на Міжнародній космічній станції (МКС).

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ