Олена Зайцева та Геннадій Дронов, котрих засудили у справі про криваву ДТП на вулиці Сумській у Харкові, можуть оскаржити рішення суду. Експерти вважають, що вирок, у якому обох водіїв визнали однаково винними, є достатньо дивним.

Про це розповів адвокат Вадим Володарський, передає «ГолосUA».

Він зауважив, що підсумки розгляду апеляції буде складно спрогнозувати.

«Будь-який вирок, ухвалений судом першої інстанції з процесуальних міркувань, безумовно, оскаржується. В цьому випадку адвокати обох засуджених подадуть апеляційні скарги. Втрачати їм нічого, оскільки в обох випадках призначене максимальне покарання. Було б дивно, якби така апеляція не була подана. Інше питання, яким будуть результати цієї апеляції», — сказав правозахисник.

Експерт заявив, що саме формулювання вироку про зіткнення на перехресті, де були засуджені обидва водії, викликає запитання.

«У цьому випадку можливі два варіанти. Або Зайцева виїхала на перехрестя на сигнал світлофора, який щойно перемкнувся, і в цьому випадку вона мала право продовжувати рух, спираючись на пункт 8.11 ППД, який це дозволяє. Дронов повинен був надати їй можливість завершити проїзд перехрестя. Якщо ж Зайцева виїжджала на червоний сигнал світлофора, то Дронов мав повне право перебувати на перехресті. Є тільки два варіанти розвитку подій. Яким чином звинувачення сформулювали так, що винні обидва водії, з юридичної точки зору незрозуміло», — підсумував адвокат.

Нагадаємо, що суд призначив Олені Зайцевій і Геннадію Дронову за смертельне ДТП у Харкові по десять років ув’язнення.

Раніше Зайцева висловила свою позицію та просить пом’якшити звинувачення.

ІА "Вголос": НОВИНИ