Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» говорив історик Іван Хома.

«Після того, як почався процес декомунізації і в столиці України з'явився проспект Бандери, тоді якраз оця дискусія стала публічною, дразливою. Я думаю, що вона буде продовжуватись, і це також є певний виклик перед нами. Ми маємо час, аби запропонувати іншій стороні діалог, в межах якого ми повинні чітко показати: вимагаємо, аби нашу «сторінку» національно-визвольного руху поважали і з приводу цього не ставили ультиматумів», - зазначає він.

За словами історика, Польща взяла на себе роль жертви в українсько-польських відносинах:

«Напередодні акції «Вісла» ми чули таки від міністра внутрішніх справ Польщі, що польський уряд не виділить коштів на відповідне належне вшанування тих людей, які зазнали втрат, знову ж таки –посилаючись на історію з Волинню».

Проте українцям все ж не варто прогинатись і зневажати свою історію. Ми мусимо твердо стояти на своєму.

«Прагматичне завдання, яке ми ставимо перед собою, це Євросоюз. Тому ми повинні до цієї дискусії бути готовими не як сторона, яка намагається уникати чогось, а як повноцінна сторона, що має свою позицію», - підкреслює Хома.

Більше - у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА

 

Як уже писав Вголос, в інтерв'ю одному із польських видань глава МЗС РП Вітольд Ващиковський вкотре заявив, що Україну зі Степаном Бандерою до Євросоюзу не пустять.

У відповідь на це письменниця Лариса Ніцой заявила, що українській владі давно пора припинити втиратися від плювків з боку західного сусіда.

ІА "Вголос": НОВИНИ