Президент України Володимир Зеленський 15 лютого виступив на Міжнародній конференції з безпеки в Мюнхені (Німеччина).

Пряму трансляцію вела пресслужба Офісу президента на своїй сторінці в Facebook.

Як зазначається, Зеленський спершу заговорив англійською мовою, а потім перейшов на українську.

Говорив про те, що:

Зеленський звернув увагу на оптимізм світових аналітиків щодо закінчення війни на сході, додавши, що українська влада робить все для цього.

«Не ми почали цю війну, але нам її закінчувати... Повну тишу поки що не вдалося забезпечити. Зафіксовано понад 400 обстрілів українських позицій. Потрібні дієві механізми», – сказав президент.

Він заявив, що Київ готовий до діалогу з мирним населенням окупованих територій Донбасу, але не з лідерами «Л/ДНР».

«Ми готові до діалогу із мирним населенням територій ОРДЛО, але не з тими, хто є невизнаними з точки зору міжнародного права», – підкреслив Зеленський.

Зеленський про вибори

Так, за словами президента, країна хоче провести місцеві вибори, зокрема на Донбасі та в Криму, в жовтні 2020 року. Він також зазначив, що місцеві вибори в ОРДЛО не можуть відбутися без дотримання безпекових і політичних умов, а також із порушенням Конституції України.

Зеленський про президентство

Після виступу Зеленський дав журналістам інтерв'ю. Його запитали про те, чи не шкодує він, що покинув шоубіз заради політики. На що він відповів, що в нього були такі думки, але є інший «бік медалі».

«Коли я бачу результат, який показуємо я та моя команда, особливо коли повертаємо живих людей, і вони зі сльозами на очах говорять: »Дякуємо", – я розумію, що ми прожили цей день правильно. І правильно, що я пішов у президенти. Якщо впродовж цих цих п'яти років ми зможемо закінчити війну... Чесно кажучи, я в цьому впевнений. І якщо ми це зможемо припинити війну і повернути наших людей, означає, що я зробив це не даремно (Став президентом. – Ред.). Це моя мета", – підкреслив він.

Також у Зеленського під час інтерв'ю виникла проблема. Під час бесіди з модератором главі держави дали навушники, в яких паралельно з її голосом грала музика. Згодом їх замінили. А ще український президент пожартував, відповідаючи на запитання про імпічмент свого американського колеги Дональда Трампа та політичну ситуацію в Україні.

Нагадаємо, Зеленський розповів про готовність переговорів з жителями ОРДЛО.

ІА "Вголос": НОВИНИ