Одіозний очільник УПЦ МП Онуфрій прибув до Чорногорії і разом із чорногорським архиєпископом Сербської православної церкви (СПЦ) Амфілохієм увечері 27 лютого 2020 року взяв участь у кількох коротких молебнях у рамках антиурядових протестних акціяй на вулицях столиці країни Подгориці.

Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба України .

Акції протесту спрямовані проти закону про свободу релігії, ухваленого парламентом Чорногорії у грудні минулого року. Чорногорська опозиція, за підтримки Белграда й Москви, стверджує що цей закон спрямований проти Сербської православної Церкви. На думку опозиціонерів, метою закону є відібрати майно СПЦ на території Чорногорії.

У сербських ЗМІ предстоятеля УПЦ МП Онуфрія називають «митрополитом Київським і всієї України» попри те, що він втратив цей титул після створення єдиної канонічної в Україні помісної Православної церкви України.

У ПЦУ звернули на це увагу чорногорських ЗМІ і наголосили, що не втручаються у справи Чорногорії.

Крім того, посольство України в Чорногорії оприлюднило повідомлення, в якому наголошується, що митрополит Онуфрій, як ієрарх Російської православної церкви, «не уповноважений» висловлювати думку від імені більшості православних України та Православної Церкви України.  У посольстві додали, що митрополит, коментуючи внутрішні справи Чорногорії, «завдає шкоду дружнім відносинам українського й чорногорського народу».

ІА "Вголос": НОВИНИ