Про це повідомляє ДержНС.

«7 серпня близько 14:10 поблизу с. Іванівка Петриківського р-ну, внаслідок розгерметизації автоцистерни, яка перевозила азотну кислоту (24 тонни), стався витік цієї речовини в полі (близько 4 тонн). Площа розливу близько 40 кв. м... Підрозділами ДержНС з допомогою розпорошених водяних струменів була створена водяна завіса для осадження парів азотної кислоти. Залучено відділення радіаційно-хімічного захисту ДержНС. В 20:40 роботи по нейтралізації місця витоку азотної кислоти завершені. Місця розливу засипані вапном, каустичною содою, піском і пролиті водою», – наголошується в ньому.

Повідомляється, що на даний момент перевищень небезпечної концентрації парів азотної кислоти в районі витоку азотної кислоти немає. Відповідно прилеглим населеним пунктам нічого не загрожує.

«8 серпня планується перекачування азотної кислоти з пошкодженої цистерни в іншу», – додається в повідомленні.

До ліквідації події залучалось 35 осіб та 7 од. техніки, з них 5 од. техніки та 28 чоловік особового складу ДержНС.

Як писав «Вголос», вчора на трасі Дніпро – Кобеляки - Решетилівка Р-52, за межами села Іванівка в Дніпропетровській області стався витік азотної кислоти з автоцистерни ємністю 35 т. Зокрема, витік стався в першому відсіку цистерни, де знаходилося 8 т рідини.

Приїхавши на місце події, рятувальники відзначили, що водій перекачав 4 т кислоти з пошкодженого відсіку в порожній. Кількість азотної кислоти, що витекла становить близько 3-4 т, на площі 40-45 кв. м. В 16:00 витік кислоти зупинили і пожежно-рятувальні підрозділи розпочали роботи по нейтралізації витеклої рідини.

За фактом витоку азотної кислоти поліція Дніпропетровської області відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 267 (порушення правил поводження з вибуховими, легкозаймистими та їдкими речовинами або радіоактивними матеріалами) ККУ.

ІА "Вголос": НОВИНИ