Це доводить нове дослідження, опубліковане в журналі Springer, пише «Сегодня».

Протягом тижня вчені провели два експерименти в кафе в Стокгольмі. У середу вони включали фонову музику на гучності 55 децебел – це гучність звичайної розмови. У п'ятницю – в 70 децебел – це максимальний шум роботи пральної машини.

При цьому плейлист був однаковим і в першому, і в другому випадку: грали поп-пісні, джаз, блюз. Всі страви вчені розділили на три групи: корисні (салати і сендвічі з куркою), шкідливі (сендвічі з червоним м'ясом і тістечка) і нейтральні (чай, кава без цукру).

У «тихий» день корисні страви вибирали 32% відвідувачів, шкідливі – 42%, а нейтральні – 26%. Протягом «гучного» дня корисну їжу замовляли 25% людей, шкідливу – 52%, нейтральну – 23%.

Вчені пояснюють, що гучна музика підвищує серцебиття і стрес, а м'яка – володіє заспокійливим ефектом. Саме тому в атмосферних і спокійних місцях ми більш уважні до того, що замовляємо.

ІА "Вголос": НОВИНИ