Про це повідомив аналітик Громадянської мережі ОПОРА Андрій Савчук на прес-конференції, присвяченій роботі парламенту 8-го скликання, передає «Укрінформ». 

«Ні для кого не секрет, що найбільше у Верховній Раді говорить лідер Радикальної партії Олег Ляшко. У нього 1104 виступи і пан Ляшко говорив майже 39 годин у сесійній залі», - зазначив аналітик.

За його словами, у дослідженні не враховували виступи спікера і віце-спікера. Савчук додав, що іноді Ляшко говорив більше, ніж дехто з віце-спікерів. 

Друге місце у рейтингу посідає депутат від Радикальної партії Віктор Галасюк. У нього було 457 промов тривалістю 15 годин 44 хвилини. На третьому місці позафракційний Юрій Левченко, який долучився до 687 обговорень у сесійній залі. Крім того, 490 разів виступав голова Комітету правової політики та правосуддя Руслан Князевич та 298 разів Ігор Шурма («Опозиційний блок»).

За даними ОПОРИ, серед найактивніших ораторів Ради - Сергій Соболєв («Батьківщина»), Максим Бурбак («Народний фронт»), Олександр Долженков («Опозиційний блок»), Єгор Соболєв («Самопоміч») та голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ