В'язень Кремля український режисер Олег Сенцов не вірить, що його звільнять і перебуває в поганому стані.

Про це повідомила його двоюрідна сестра Наталія Каплан в інтерв'ю «Медузі».

«Олег також втратив надію. Він мені так і написав: »Я не вірю, що ми всі разом заживемо в Києві«, – це він мав на увазі себе з дітьми. Він написав заповіт, написав, що у нього гіпоксія, і від цього страждає серце й мозок. Він дуже погано почувається і не знає, скільки ще протримається», – розповіла Каплан.

За словами сестри Сенцова, вона сама вже ні на що не сподівається й лише робить, що може.

«На даний момент я почуваюся в страшному глухому куті. Раніше у мене завжди був план: влаштувати акцію, подати апеляцію, надрукувати його розповіді, зустрітися з політиками, виступити десь. А зараз я взагалі не розумію, що робити далі», – каже Каплан.

Вона зазначає, що регулярно спілкується з закордонними політиками і проводить переговори з першим віце-спікером Іриною Геращенко.

«Сама я теж уже не уявляю, кого ще на цій планеті можна підключити до цієї теми. Що вже ми тільки не перепробували, що тільки не робили. Поки все це абсолютно безрезультатно», - каже Каплан.

Вона підкреслила, що звільненням Сенцова займається не тільки українська сторона, але й президент Франції Еммануель Макрон, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, німецький канцлер Ангела Меркель, представники Канади.

Зазначимо, що 18 вересня Верховна Рада висунула Сенцова на Нобелівську премію миру.

ІА "Вголос": НОВИНИ