У своїй промові Саакашвілі закликає організувати штаб у Жовтневому палаці для координації подальших дій протестувальників, повідомляє УНІАН.

«Ми зараз звідси йдемо в Жовтневий палац, і там буде штаб нашої координаційної ради. Щоб нас не ганяли не тільки по наметах вночі. Ви ж бачите, що ми нічого не перекриваємо, нікому нічого не заважаємо, ви ж бачите, що все це дуже мирно. Скільки б вони не говорили про перевороти – ніяких переворотів ми не робимо. Ми ж не йдемо займати Банкову чи Верховну Раду. Ми зараз підемо в Жовтневий палац. Там буде штаб. Після всього цього ми будемо ставити символічні пікети біля Верховної Ради і ми будемо діяти. Я вас дуже прошу, не піддавайтеся на «розводки». Ми повинні бути готові діяти кожного дня», – заявив Саакашвілі.

«Я піду першим і ми всі підемо разом», – додав він.

Дивитися з 12 хвилини (відео «Цензор.Нет»)

Як писав «Вголос», учасники акції «Марш за імпічмент», намагаючись потрапити у Жовтневий палац в Києві, вибили двері будівлі, де саме проходило новорічне свято для дітей.

У ході зіткнень під Жовтневим палацом у центрі Києва постраждали 17 поліцейських та 15 бійців Національної гвардії України. За фактом сьогоднішніх подій відкрили три кримінальних провадження.

Зголом Саакашвілі відхрестився від сутичок під Жовтневим палацом. Він стверджує, що не закликав захоплювати приміщення. За його словами, зіткнення навмисне спровокували ті, хто надіслав до будівлі Жовтневого Нацгвардію.

ІА "Вголос": НОВИНИ