Як уже писав Вголос, український музикант Олег Скрипка заявив, що люди, які не можуть вивчити українську мову, соціально небезпечні і їх треба відокремити. Відповідаючи на такі слова, міністр МВС України Арсен Аваков прозвав музиканта ідіотом. Згодом Скрипці зателефонував жартівник і назвався Аваковим. Йому музикант відповідав російською, обіцяв зіграти концерт на «день пабєди», ще й вибачився перед усіма російськомовними.

Музикант згадав, що у той день у нього був прямий ефір на радіо, який він був змушений перервати. Олег запевняє, що коли йому телефонували з «кабінета Авакова», то пригрозили.

«Мені перед цим подзвонили і наказали суворо: «Ви мусите розмовляти російською мовою, бо ми вас покараємо». Нібито з кабінету Авакова подзвонили, що, мовляв, ми на вас подаємо в прокуратуру. Ми вам наказуємо говорити російською мовою», - розповів Скрипка.

«Це був шок. Вони скористалися шоком. У мене була передача на радіо, у мене в гостях якраз були Dakh Daughters, я перервав ефір, щоб поговорити з цим псевдо-Авковим. Вони пресували, просто налякали, що ми на вас подаємо в прокуратуру, я почитав, що на мене дійсно подають в прокуратуру. У соцмережі з'явилася ця інформація. Тому я, як законослухняний громадянин, мав розмовляти російською мовою», - прокоментував Скрипка.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ