[media=153191,153192] 

Про це вона заявила під час брифінгу щодо ситуації у Львові з вивезенням та захороненням ТПВ у вівторок, 20 червня.

«Ми вже здійснили аналізи ґрунту на сміттєвих майданчиках Львова і побачили, що є дуже високий рівень бактерій. А це дуже небезпечно, адже вони знаходяться недалеко від дитячих майданчиків, - зазначила Уляна Супрун. - Проте зараз я не бачу потреби вводити надзвичайний стан у Львові. Більшість міста не є завалена сміттям. Але все залежить від того, як швидко зможемо разом вирішити проблему».

Міський голова Львова Андрій Садовий натомість попросив міністра охорони здоров’я України завтра на засіданні уряду доповісти про ситуацію, що склалася у Львові. «На більшості сміттєвих майданчиків – критична ситуація. Ми негайно потребуємо екстранеординарних рішень. За такої температури повітря ситуація стає критичною», - наголосив він.

Натомість Уляна Супрун зазначила: «Я розмовляла із прем’єр-міністром України. Він розуміє ситуацію і каже: «Львів’яни, ви не самі». Також Володимир Гройсман зазначив, що буде звертатися до Віце-прем'єра Геннадія Зубка, аби той вкотре попросив голів ОДА та мерів міст допомогти Львову». 

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ