У заключному слові перед голосуванням глава ГПУ заявив:

«Не треба мене, Надю, лякати тим, щоб я пам’ятав про близькість смерті. Я в неї був на 31-й день голодування – і я знаю, що це таке. Тільки я тоді скинув 23 кілограми і отримав 16 дірок в шлунку, а ти вийшла напомпована російською пропагандою про зброю на Майдані, про гроші на Майдані».

«Та ні, я була на Майдані і бачила твої злочини!», – відповіл на це Савченко.

«Я Вас не перебивав. Жуйте гранати», – сказав тоді Луценко.

Також генпрокурор згадав «про хунту», зокрема про те, що у 1939 році в Австрії 30 перевдягнених фашистів захоплювали урядовий квартал – прем’єр-міністр помер від рани, але капітуляцію не підписав – а за 4 роки почалися «звірства і вбивства мільйонів людей».

У відповідь на це Савченко порадила генпрокуророві займатися викладанням. Луценко зазначив: «Далека ця історія для вашої освіти, Надя, окей? Згадайте Крим – з чого він почався?»

Савченко перебила: «З того, що ви портфелі ділили!». Луценко нагадав: «Захопили урядовий квартал і проголосили відділення від України».

«Донецьк і Луганськ з чого починався? З того, що перевдягненні демагоги, які розповідали про те, що вони не згодні з київською «хунтою», яка зброєю захопила владу, що ви щойно теревенили нам, – почали захоплювати органи влади. і тепер ми маємо 10 тисяч трупів тільки з військової сторони! А скільки убито цивільних!..», – сказав генпрокурор.  

«Але ті, хто казав «кулю в лоба» тільки живі!» - закинула на це Савченко.

Луценко повторив: «Я вас не перебивав, жуйте гранати (раніше на засіданні Савченко витягнула два плоди граната)».

Нардеп заявила: «Можу поділитися! А може, метнути?»

Нагадаємо, сьогодні народний депутат Надія Савченко принесла два гранати на засідання регламентного комітету Верховної Ради, який розглядає подання генерального прокурора Юрія Луценка щодо зняття з неї недоторканності.

Під час розгляду подання ГПУ Надія Савченко також розповіла про агента, якому не вдалось її завербувати «через ліжко». Врешті Регламентний комітет Ради дозволив арешт Савченко.

Як писав «Вголос», сьогодні під стінами Верховної Ради зібралися десятки журналістів, аби першими зайняти вигідні місця у ложі для преси, щоб відзняти на відео та фото важливу політичну подію - розгляд подань генпрокурора щодо народного депутата Надії Савченко. Йдеться про згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт нардепки.

Нагадаємо, 12 березня 2018 року Савченко викликали на допит до СБУ у справі керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана, якого 8 березня затримали на КПВВ з арсеналом зброї. Савченко заявила, що перебуває в Європі до 16 березня.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що буде змушений внести подання на зняття депутатської недоторканності з Савченко, якщо вона не прийде на допит 15 березня, тож у ніч на 15 березня Савченко повернулася до України і таки з'явилася до СБУ.

Перед допитом в СБУ Савченко звинуватила владу у злочинах проти Майдану, розв'язанні війни на Донбасі, здачі Криму.

Також глава ГПУ заявив у Верховній Раді, що Надія Савченко планувала «терористичний акт у стінах парламенту: знищити бойовими гранатами дві ложі, мінометами обрушити купол Верховної Ради і автоматами добивати тих, хто виживе».

За словами Луценка, вона нібито вербувала людей для цього й давала відповідні вказівки.

Верховна Рада виключила Надію Савченко з комітету національної безпеки і оборони. Згодом Луценко вніс до ВР подання на зняття депутатської недоторканності з Савченко.

Після допиту Савченко закликала українців до військового перевороту, прийшла у Раду, звідки її нардепи вивели нібито через загрозу з її боку.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ