Вплив олігархів є великим і ледь не визначальним на українську політику й досі.

Про це у коментарі «Вголосу» розповів політолог Олександр Мусієнко.

«От, до прикладу, олігарх Коломойський, якого пов’язують з Президентом, швидше за все не послаблює, а поширює свої позиції. Так само, як і інші олігархи: Ахметов, Пінчук і інші – вони і далі мають вплив на політичну ситуацію і своїх представників у Парламенті», - зазначив він.

Та додав: «Ми ж бачимо: є красномовні голосування, коли потрібно проголосувати за ту чи іншу правку, яка вигідна олігархам, які мають великі підприємства чи промислові об’єкти, – і такі правки підтримують, як було з ринком електроенергії чи газу. Якщо треба вирішувати певні питання олігархічних груп, вони у Парламенті так і вирішуються, як і раніше. Якщо якісь спроби і роблять щодо боротьби з олігархатом, то вони не надто помітні».

У принципі, за словами Мусієнка, як такої деолігархізації не відбувається – відбувається просто переформатування впливу, зміна одних на інших. «Наприклад, пішов з влади  олігарх Порошенко – посилюється вплив  олігарха Коломойського, тобто ми бачимо: змінюються люди при владі – змінюються і де-факто люди, які представляють інтереси олігархів», - резюмував експерт.

Більше читайте тут: «Між двох вогнів»: хто керує Україною?».

ІА "Вголос": НОВИНИ