Переведення годинників багатьом людям завдає дискомфорту та вибиває їх із колії, розповів сімейний лікар амбулаторії Центру первинної медико-соціальної допомоги № 1 Святошинського району м. Києва Сергій Єлшанський, пишуть «Факти».

Перехід із літнього на зимовий час і навпавпаки є стресом для організму, багато пацієнтів скаржиться на стрибки тиску, головний біль, слабкість і млявість.

«Може знижуватися працездатність, виникати сонливість або навпаки — безсоння, зникати апетит. Зазвичай додається роботи у «швидкої», якій доводиться виїжджати на інфаркти, інсульти», — зазначив він. Лікар радить щодня вчасно (хоча б не пізніше 11-ї години вечора) лягати спати.

«Щоб добре виспатися, замість того, щоб дивитися телевізор або читати новини на планшеті чи телефоні, вийдіть на вечірню прогулянку. Спати потрібно не менше семи-восьми годин. Частіше готуйте страви з моркви, буряка, гарбуза, їжте більше яблук і зелені. Овочі й фрукти, які ще не заклали в сховища, найбагатші корисними вітамінами А, С, групи В, а також мікроелементами. Вранці корисно приготувати тонізуючий чай: трохи подрібненого імбиру та скибочку лимону заправити чайною ложкою меду і залити окропом. За можливості частіше бувайте на свіжому повітрі», більш наголосив Єлшанський.

Як писав «Вголос», у ніч на неділю, 28 жовтня, Україна переходить на зимовий час.

ІА "Вголос": НОВИНИ