Колишній прем'єр-міністр України часів президентства Віктора Януковича Микола Азаров поширив фейкове відео, на якому двоє «активістів» відбирають продукти у бабусі в Кривому Розі.

Продуктовий набір старенька нібито отримала від колишнього регіонала, позафракційного народного депутата Верховної Ради України 9-го скликання Дмитра Шпенова, що й не сподобалося чоловікам. Роликом політик поділився на своїй сторінці у Facebook.

«Усі помаранчеві – мерзота і покидьки. Судіть самі!» – написав втікач з України Азаров.

На відео показано, як до пенсіонерки підійшли двоє чоловіків, звинувативши її в тому, що та продала свій голос за гуманітарну допомогу.

Жінка пояснила, що взяла продуктовий набір, тому що їй не вистачає пенсії. Чоловік запропонував їй підробляти. «А як я піду підробляти, якщо я вже старенька?» – запитала пенсіонерка.

Відзначимо, фейк викликав хвилю обурення у росіян. Історію також підхопили і, за принципом «розп'ятого хлопчика», активно використовують пропагандистські ЗМІ.

Нагадаємо, що у Києві біля метро “Лук’янівська” охоронці з фірми “Венбест” побили чоловіка, який намагався вкрасти пляшку рому.

ІА "Вголос": НОВИНИ