У Києві сьогодні, 25 лютого, попрощалися з дисидентом, політиком та борцем за незалежність Степаном Хмарою.

Степан Хмара помер 21 лютого у віці 86 років. Церемонія прощання розпочалася о 10:00 у холі Київської консерваторії, повідомляє «Суспільне».

Вшанувати пам'ять Степана Хмари прийшли, зокрема рідні, друзі, колеги. Серед них — секретар РНБО Олексій Данілов.

«Для всіх нас це неоцінена втрата. Це людина, яка мала дуже загострене відчуття справедливості. Він спільно зі своїми побратимами зробив великий внесок у незалежність України. Зараз таких принципових і з загостреним відчуттям справедливості людей майже не лишилося», — сказав в коментарі журналістам Олексій Данілов.

Опівдні труну зі Степаном Хмарою віднесли на Майдан Незалежності. Щоб попрощатися з політиком туди прийшли понад пів тисячі людей. Його дружина Роксолана Хмара подякувала всім, хто підтримував хворого Степана Ільковича протягом останніх кількох місяців.

"Він називав мене Росомаха. Він говорив мені: “Росомахо, нехай всі не думають, що я чіпляюся за життя. Ні, я не чіпляюся за життя, просто це такий цікавий час. 2024 рік, він казав, буде визначальним для України. Хоча б завернуло за той кут, щоб я уже бачив, що Україна перемагає. Я знаю, що до перемоги я не доживу. Я все життя боровся за це і так хочу бачити, що Україна перемагає”, — пригадала одну з останніх розмов з чоловіком Роксолана Хмара.

Фото: Анна Сергієць/Суспільне

Відспівали Степана Хмару у Церкві Святого Миколая УГКЦ, яка розташована на Аскольдовій могилі. А поховали політика на Байковому кладовищі.

ІА "Вголос": НОВИНИ