Перед роботою у Кабміні чоловік проходив перевірку в управлінні контррозвідки, пише «Громадське» із посиланням на джерела в апараті Уряду.

Кажуть, що після призначення спікером Гройсману знадобився перекладач, тож він звернувся до МЗС, де йому й порекомендували Єжова.

«Тоді він мав репутацію одного з найкращих синхронних перекладачів. Також перед призначенням на посади в уряді та парламенті Єжов проходив перевірку в управлінні контррозвідки, після якої обидва рази погоджували його кандидатуру», – зазначає співрозмовник ЗМІ.

Варто згадати, що Єжов у Кабміні досяг неабияких успіхів і, зрештою, отримав посаду заступника керівника апарату. Відповідно до чинного законодавства, він міг мати доступ до засекреченої інформації: до директив, планів і вказівок особам, які займаються зовнішньополітичною та зовнішньоекономічною діяльністю, до інформації про військове, науково-технічне та інше співробітництво, розсекречення якої завдасть шкоди нацбезпеці, та до даних про експорт-імпорт озброєння, військової та спеціальної техніки, стратегічної сировини.

Як відомо, співробітники Служби безпеки викрили чиновника секретаріату Кабміну, якого завербували російській спецслужби під час його довготривалого відрядження за кордоном. Згодом з'ясувалося, що це Станіслав Єжов, який на посаді заступника керівника протоколу прем'єр-міністра Володимира Гройсмана відповідав, зокрема, за переклад зустрічей з іноземними делегаціями.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ