Про електоральні втрати та можливі сценарії розвитку подій у «Правді.Наживо» говорили із Андрієм Вихопнем, політичним оглядачем та блогером.

Кілька десятків людей у військовій формі з акцією протесту зібралися під стінами Ратуші - вони обурені картою на Форумі безпеки, де тимчасово окуповані території Луганської та Донецької областей позначили як народні республіки – ДНР та ЛНР.

«Не знаю, чи заспокояться мітингувальники. Якщо вони залишилися ночувати, значить в них такі дуже серйозні наміри зустрітися із Андрієм Івановичем (Садовим, - ред.) і виставити йому свої вимоги. Навряд чи мер піде у відставку зараз, якщо під час Грибовицької трагедії протестувальники нічого не добилися…», - зазначив він.

Співорганізатор безпекового форуму, віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд розповіла, що карту з терористичними формуваннями «ДНР» і «ЛНР» розробив євро депутат, аби просто продемонструвати присутність російських військ на території України.

«Мені дивно, чому, як тільки та карта з’явилася, Оксана Сироїд, яка дуже добре знає англійську мову і є на вищій посаді, ніж Олег Синютка, не встала і сказала забрати цю карту. Це не був політичний промах «Самопомочі»…Сироїд чомусь почала атакувати Синютку, який висловив ноту протесту», - підкреслив Андрій Вихопень.

Як відомо, голова Львівської ОДА Олег Синютка вийшов на сцену Форуму та почав висловлювати протест модераторці Мирославі Гонгадзе, віце-спікерці Оксані Сироїд а також меру міста Андрію Садовому, які розпочали перший день події. Він, зокрема, заявив що цей форум є елементом «гібридної війни» і «провокацією». Він також пригрозив, що звернеться зі скаргою в СБУ на організаторів та учасників форуму. Втім, за словами блогера, уся ця ситуація не позначить на рейтингу «Самопомочі», оскільки пересічні люди до кінця не розуміють ситуацію: «Садовий не візьме вину на себе. Хоча можна було сказати, що недогледіли. Не відіб’ється ця ситуація і на рейтингу «Самопомочі», бо люди взагалі не зрозуміли, про що йдеться. Якщо за законом, то Олег Синютка зробив перший правильний крок. Тобто, подав заяву до СБУ».

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ