Медики дали кілька порад: як правильно пересуватися по слизькому льоду, щоб залишатися цілими і неушкодженими.

Правильне взуття

З модою доведеться почекати до весни - вибирайте максимально зручне взуття. Найкраще - на низьких підборах або плоскій неслизькій підошві. Можна встановити на взуття так званий "накат" або "профілактику" з поліуретану. А народні умільці пропонують наклеїти на підошву пластир.

Особлива хода

Дивіться під ноги і, помітивши небезпечну ділянку дороги, знизьте швидкість і перейдіть на дрібний крок. При цьому злегка зігніть ноги і витягніть руки з кишень для рівноваги. Якщо потрібно піднятися сходами - тримайтеся за поручень і ставте ступні паралельно одна одній.

Гарна фізична форма

Взимку спортивна підготовка потрібна як ніколи.. При прогулянках слизькими вулицями м'язи ніг завжди мають бути напружені. А ще у тих, хто займається фітнесом, краща координація і відчуття рівноваги.

Падайте вміло

Перше, чого навчають всіх хокеїстів, лижників і сноубордистів - як правильно падати. Головне у цій справі - згрупуватися. Намагайтеся падати на бік, а пальці рук стискати у кулак.

Бережіть голову

Під час падіння постарайтеся втягнути голову в плечі, притиснувши підборіддя до грудей. Шапка і капюшон захистять не тільки від холоду, але й убережуть від струсу мозку.

Не ходіть проїжджою частиною

Найнебезпечніше посковзнутися на дорозі, де їздять машини. Взимку гальмівний шлях автомобіля збільшується, і водій може не встигнути загальмувати

Попросіть про допомогу

Якщо ви все ж посковзнулися і впали, не соромтеся попросити допомоги перехожих.

ІА "Вголос": НОВИНИ