Про це пише Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

«Справді, нам вже складно уявити життя без телефонів. Складається враження, що вони стали мало не частиною нашого тіла. Надмірне використання телефонів змінює нашу поведінку та впливає на здоров’я не найкращим чином. Існує навіть специфічий набір симптомів як-от оніміння пальців чи порушення постави, що виникають через те, що ми не відриваємось від телефону годинами», - зазначає Супрун.

Окрім того, вона дає декілька порад, які допоможуть вам зменшити час користування телефоном та зберегти здоров’я, зокрема: 

Не використовуйте телефон як будильник

Ми буквально засинаємо і прокидаємось з телефоном, коли налаштовуємо будильник перед сном та вимикаємо його вже вранці. Через те, що смартфон знаходиться поруч із ліжком, з’являється спокуса відразу відповідати на не дуже важливі повідомлення чи переглядати статус в соціальних мережах. Тому краще замінити телефон на звичайний будильник, і за можливості навіть не залишати телефон в кімнаті, де ви спите.

Це саме стосується й годинника. Краще мати годинник на руці, ніж постійно перевіряти час на телефоні. У такому разі вірогідність, що ви будете відволікатись зменшується в рази.

Вимикайте сповіщення

Вони дуже часто відволікають нашу увагу. Інколи ми реагуємо на одне сповіщення, а потім розуміємо, що вже протягом тривалого часу гортаємо стрічку новин в соціальних мережах. Щоб уникнути цього, налаштуйте сповіщення найбільш оптимальним чином, наприклад, вимикайте їх в робочий час або, принаймні, приберіть звук.

Визначте певний період протягом дня, коли ви не будете взагалі торкатись телефону

Телефон зазвичай не потрібний за обіднім столом, у ванній кімнаті або під час перегляду фільму чи читання книги. Тому плануйте перерви від телефону в цей час, наприклад, залишайте його в іншій кімнаті.

Видаліть додатки та профілі в соціальних мережах, якими давно не користуєтесь

Це допоможе зберегти ваш час та не відволікатиме увагу на зайві сповіщення та звукові сигнали. Пам’ятайте, гігієна телефону така ж важлива, як і чистота рук.

«Іноді важливо та корисно бути поза зоною досяжності», - зауважує Супрун.

ІА "Вголос": НОВИНИ