11 липня президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Оршанський авіаремонтний завод – це «державне підприємство від сьогоднішнього дня». Про це він сказав під час візиту на цей завод, йдеться на офіційному сайті президента.

«Власників тут вже немає», – сказав Лукашенко. До слова, він навіть підписав розпорядження про відновлення ефективної роботи і те, як саме будуть націоналізувати підприємство, але воно досі не опубліковане.

«Яка різниця, кому належать ці акції. Головне – щоб люди тут отримували нормальні заробітні плати», – вважає президент Білорусі. До цього 60% акцій підприємства належали українській компанії «Мотор Січ», ще 40% – білоруській «Системи інвестицій та інновацій».

Як писав «Вголос», 23 квітня Служба безпеки України розпочала обшуки на публічному акціонерному товаристві «Мотор Січ» в Запоріжжі. Обшуки відбулись через підозру у підготовці до диверсії.

Нагадаємо, у липні 2017 року на заводі пройшли обшуки через розтрати. Тоді на об'єктах підприємства і у ключових осіб провели обшуки.

«Мотор Січ» – підприємство у Запоріжжі, яке розробляє, виробляє, ремонтує та обслуговує авіаційні газотурбінні двигуни для літаків та вертольотів, а також промислові газотурбінні установки.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ