Директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін розповів, хто з політиків би постраждав, якби Дмитро Фірташ погодився свідчити у США.

Про це він заявив у коментарі «Вголосу».

«Хто постраждає, це дуже просто: ще з самого початку біографії Фірташа видно, що він входив у групу Семена Могилевича. У таких структурах не можна так, щоб ти там «був», там залишаються назавжди. Дмитро Фірташ має чудову «чуйку», талант і зв’язки. Він вміє будувати різного роду «схеми». Якщо порівнювати цю структуру з італійською мафією, то у них була посада консільєрі, тобто радника. Це друга за значимістю посада після дона. Так от Дмитро Фірташ є класичним представником консільєрі, але він ще й вів переговори у цьому угрупуванні», - пояснив Олег Соскін.

«Тобто, якби він все-таки заговорив у США, то найбільше постраждала б група Семена Могилевича. Могилевич колись однаково йшов із Путіним, тільки вони мали різні території: один відповідав за східну і центральну Європу, а інший сконцентрувався на Росії. Могилевича і досі прикриває Путін, тому вони не можуть передати Фірташа до США. І вбити його вони теж не можуть, бо Дмитро є розумною людиною і він, я гадаю, порозкидав усі ці файли таким чином, що як тільки з ним щось трапиться, вони відразу «випливуть», - додав він.

Більше читайте у статті: «Він надто багато знав»: що буде, якщо Фірташ заговорить?

ІА "Вголос": НОВИНИ