Якісний інтернет потрібен усім, щоб бодай зберегти собі нерви. Наразі існує один тип підключення, який забезпечує справді швидкісне та безперебійне з‘єднання.

Про інтернет без світла чули вже, мабуть, усі. Тип підключення, який дає таку можливість, називається оптоволоконним або оптичним. Саме він є найкращим варіантом, розповідає інтернет-провайдер LinkCom.

Що таке оптичний інтернет

Оптоволоконний (оптичний) інтернет – це широкосмугове з’єднання, яке працює зі швидкістю понад 1000 Мбіт/с. Технологія використовує волоконно-оптичний кабель. 

Які головні переваги оптоволокна

  • Волоконно-оптичний зв’язок неймовірно швидкий

Оптоволоконна технологія – це найшвидший спосіб з’єднання, що доступний зараз. Найбільша швидкість інтернету за допомогою волокна досягла приголомшливих 178 терабіт на секунду (Тбіт/с). Цього достатньо, щоб завантажити всю бібліотеку Netflix менш ніж за секунду.

  • Кабель з оптоволокна гарантує безпеку даних

Оптоволоконний кабель вважається одним із найбезпечніших засобів зв’язку. Втрутитися в нього практично неможливо. Відповідно дані користувачів не передаються третім особам.

  • На оптоволокно не впливає погода

Оскільки волоконна оптика пропускає світло, а не електрику, на неї не впливає погода. Гроза, град чи навіть глобальне потепління – оптоволоконна технологія протистоїть будь-яким екстремальним погодним умовам.

А чого тільки вартий інтернет без світла? Провайдер LinkCom запевняє, що оптичне з’єднання справді найшвидше й найкраще. Його переваги говорять самі про себе.

ІА "Вголос": НОВИНИ