Про це в інтерв’ю Вголосу розповів політичний експерт Юрій Сиротюк. 

«Україна, в даному випадку,  повинна далі твердо займати свою позицію, але тут питання не до Качинського. Тут питання до української влади. Янукович у шахрайський спосіб позбавив Бандеру і Шухевича звань Героїв України, і Порошенко замість того, щоб скасувати це шахрайство за один день, досі тягне із цим питанням.

Питання нашої історії, нашого минулого – це наше внутрішнє питання. Ми самі розберемося, хто наші герої. Будь-які втручання ми маємо вважати неприйнятними і поляки мають розуміти, що це не покращуватиме україно-польські відносини.

Очевидно, що Україна повинна, якщо поляки підуть далі, дуже чітко вказати, що це для нас неприйнятно в дипломатичних, в культурних, економічних відносинах. Ми в Європу підемо із Хмельницьким, Святославом. Подобається це чи ні полякам. Бо після Бандери поляки нам назвуть ім’я Гонти, Залізняка, а потім і Хмельницького. Тому, якщо  ми зараз поступимося у Бандері, то вони пролюструють всю нашу історію. І змусять викинути Богдана Хмельницького, гетьманів, які боролися проти польського колоніалізму, змусять викинути гайдамаків для того, щоб сказати, що ніякої окремої нації українців немає», - розповів Юрій Сиротюк.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ