Про це інформує «Гал-інфо». 

Уряд вирішив виправити своє фінансове становище за рахунок середнього та малого бізнесу. Як тільки справа дійшла до розгляду державного бюджету на наступний рік, уряд зрозумів, що грошей немає, тому треба їх викачувати із підприємців.

В.о. голови Державної фіскальної служби Продан заявив про необхідність відмовитися від спрощеної системи оподаткування. На думку урядовця, потрібно перевести малий бізнес на загальну систему оподаткування.

При цьому урядовець порівняв Україну з економічно розвиненими країнами, в яких спрощена система для малого бізнесу працювала на період кризи чи економічних потрясінь. Так, за думкою головного податківця, час кризи в українській економіці вже минув, а перехідний податковий період затягнувся.

«Наш край» наголошує, що спрощеною системою оподаткування користуються сотні тисяч пересічних українців, які самотужки створили собі робочі місця та намагаються вижити разом зі своїми родинами. Ці люди були вимушені виживати і самі себе працевлаштовувати в той час, як сотні підприємств не працювали, а економіка падала.

Вони і є українською економікою. Усе що вони досягли, вони досягли власними силами та наполегливою працею. Єдине що їм потрібно від держави – не лізти в їхній бізнес та не забезпечити стабільність податкової системи.

За 19 років були створені мільйони робочих місць, вироблено товарів та послуг на трильйони гривень, сформовані стабільні джерела мільярдних надходжень в бюджети всіх рівнів. Завдяки цьому відбулося зміцнення фундаменту вітчизняної економіки, підвищена її конкурентоспроможність та адаптивність, створені умови для формування середнього класу.

Проте всі ці роки відбувалися атаки на спрощену систему оподаткування. Великій бізнес бачив конкурента, чиновники – відсутність підґрунтя для корупційної ренти.

Партія засуджує спроби уряду скасувати спрощену систему оподаткування. Якщо влада це зробить – мільйони стануть біднішими, малий і середній бізнес підуть у «тінь», українці активніше їхатимуть за кордон.

«Наш край» вимагає від влади підтримувати малий бізнес мікрокредитами, забезпечувати йому стабільну податкову систему та не втручатися в його роботу. 

Як зазначив голова Львівської обласної організації партії «Наш край» Мирослав Хом'як, спрощена система оподаткування – це та остання соломинка, яка може врятувати малий і середній бізнес. Якщо її скасують, це означатиме, що підприємці, які і так ледве зводять кінці з кінцями, будуть вимушені припинити свою діяльність. В Україні з'явиться велика кількість безробітних, які поїдуть на заробітки в ближнє зарубіжжя, в тому числі і Росію, де будуть і далі працювати на будовах і виконувати підсобні роботи.

«У всьому світі створюють сприятливі умови для розвитку малого і середнього бізнесу. Одним з головних чинників такого розвитку є спрощена податкова система. Скасування спрощеної системи оподаткування – це провокація проти формування економічно сильної і самодостатньої держави», – заявив Мирослав Хом'як.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ