Про це в інтерв'ю Футбол 24 розповів екс-тренер «Шахтаря» Валерій Яремченко, який зараз проживає в окупованому Донецьку. 

Попри вороже оточення, екс-тренер «Шахтаря» ніколи не приховував своїх проукраїнських поглядів. Більше того, знову «дав вогню»: «У нас стріляють, а ми кажемо, що це – АТО. Що таке АТО і що таке війна? Скажіть мені, будь ласка. Якщо вбили більше 10 тисяч людей – це АТО? І кінця-краю не видно. Тут люди увесь час ховають загиблих. А наш президент нічого не каже. Вмикаю телебачення – глухо. Порошенко навіть не з'являється. Де він?

Футбольні проблеми у порівнянні з тим, що робиться в країні, – це так, дрібничка. У Києві, у Львові не стріляють – і багато хто думає, що все нормально. Одного загиблого шкода, а тут – 10 тисяч! Ви знаєте, скільки людей поїхали звідси? Більше 5 мільйонів. В основному – молодь. Залишилися лише старці».

Донецькому клубу Валерій Яремченко віддав понад 25 років свого життя. У якості гравця «Шахтаря» здобував «срібло» та «бронзу» чемпіонату СРСР. На посаді головного тренера привів «гірників» до віце-чемпіонства Вищої ліги України, перемагав у фіналі національного Кубка.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ