Про це в студіі «Правди. Наживо» заявила репетитор з української мови Ольга Нечипорчук.

«На ЗНО виносяться абсолютно усі ті теми, які є в навчальній програмі. Але урок в школі триває 45 хвилин, навіть за максимального бажання вчителя – фізично неможливо звернути увагу на всі деталі. А от підготовка до тестування передбачає врахування усіх деталей. Якщо ж за деякий час до тестування дитина користуватиметься певною рекомендованою літературою, інтернетом, подивиться тести минулих років – вона буде зорієнтована, в яке русло спрямоване ЗНО і зможе самостійно підготуватись», – акцентує вона.

Попри те, що цьогорічна програма з української літератури була дещо змінена, це не ускладнило тестування. У порівнянні із минулим роком, воно навпаки стало простішим.

«Особисто для мене, у відсотковому співвідношенні, якщо взяти українську мову і літературу, і врахувати тему власного висловлення, яка була третьою частиною тестування, то цьогоріч тестування було легшим», – розповідає репетитор.

Проте, у тестуванні з української мови таки були запитання «з родзинкою»: «Якщо дитина була уважною, то, відповідно, вона правильно все розв’язала. На жаль, через неуважність діти допускають помилки».

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ