Про це у коментарі Вголосу заявив депутат Львівської обласної ради від ВО Свобода Олег Панькевич, який сьогодні, 14 березня, подав до Львівської обласної ради  проект заяви з приводу силового розгону блокади на Донбасі.

«Ми, депутати Львівської обласної ради, зокрема ВО Свобода, вважаємо, що потрібно прийняти рішення  з приводу силового розгону блокади на Донбасі під час сесії Львівської облради задля врегулювання ситуації, що склалась вчора на Кривому Торці. І влада має дослухатись до того, що сьогодні говорять громадяни , до того обурення, яке сьогодні є в суспільстві задля того, щоб не допустити в подальшому будь-яких силових дій до протестувальників. Влада має зробити висновки з дій попереднього режиму Януковича. Бо насправді те, що сьогодні відбувається, є продовження політики «попередників», яка може мати вкрай негативні наслідки», - пояснив львівський депутат.

Олег Панькевич наголосив, що влада має дослухатись до місцевих громад та припинити силовий метод розгону пікетувальників, інакше цю владу може чекати доля режиму Януковича.

«Я думаю, що ймовірно ця заява у стінах Львівської обласної ради може бути прийнятою. Адже попередньо депутати Львівської обласної ради приймали проекти рішень на підтримку блокади. Інше питання: а чи влада не дасть вказівку на місця, щоб продовжувати чинити політичний тиск на опонентів, зокрема на представників патріотичних сил. Проте, якщо силові методи до блокадників застосовуватимуться в подальшому, то цілком ймовірно, що владі буде не до заяв, адже доведеться врегульовувати ситуацію із масовими акціями протесту, які, очевидно, уже назрівають», - додав депутат. 

Як писав Вголос, фракція ВО Свобода у Львівській обласній раді ініціює розгляд на сесії та ухвалення заяви з приводу силового розгону блокади на Донбасі. Сьогодні, 14 березня 2017 року, голова фракції Олег Панькевич подав до ради відповідний проект рішення.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ