Про це пише ВВС Україна.

Два тижні тому «Яндекс» разом з російськими Mail.Ru і «ВКонтакте» потрапили під санкції, введені Україною.

«Компанія «Яндекс.Україна» включена до списку санкцій і фактично не може вести діяльність на території України», - заявляв Інтерфаксу представник компанії Очир Манджиков. - Зокрема, всі рахунки компанії заблоковані, і ми не можемо платити зарплату співробітникам».

«Тому ми прийняли рішення закрити офіси в Києві та Одесі, нашій команді запропонуємо продовжити роботу в інших офісах «Яндекса» в різних країнах», - заявив представник компанії.

Раніше стало відомо, що рішення покинути Україну прийняла компанія Mail.ru.

Як писав «Вголос», у понеділок, 29 травня, співробітники СБУ провели обшуки в офісах ТОВ «Яндекс.Україна» в Києві й Одесі. Представник служби повідомив, що слідчі дії проводилися у кримінальній справі про державну зраду.

За версією СБУ, «Яндекс» передавав російським спецслужбам інформацію про співробітників правоохоронних органів, спецслужб і військовослужбовців української армії. Під час обшуків, як заявляла СБУ, в офісах «Яндекса» вилучено серверне обладнання та документацію, яка підтверджує підозри. Вони направлені для проведення експертизи.

«Яндекс», у свою чергу, в своїй заяві стверджував, що ні у співробітників компанії в Україні, ні у керівництва не було доступу до персональних даних користувачів.

ІА "Вголос": НОВИНИ