Президент-утікач Віктор Янукович, якого обвинувачують в державній зраді, звернувся до суду із проханням надати йому можливість виступити в дебатах та з останнім словом.

Як повідомляє «Цензор.НЕТ», про це сказав адвокат Олександр Байдик, який у Москві зустрічався з Януковичем.

За його словами, сам Янукович просить дати йому можливість виступити в дебатах і з останнім словом, а також дати закінчити дебати Байдикую, промова якого після зустрічі збільшилася.

На це суддя Владислав Девятко відповів наступне: «Тепер по ваших заявах про те, що нібито суд не дає Януковичу виступити. Суд завжди давав можливість брати участь Януковичу!...

Суд нікуди не поспішав ніколи, та й чули про поспіх лише від адвокатів! І ніякого тиску немає. У дебатах обвинувачений виступає перед адвокатом. Але суд дасть можливість обвинуваченому виступити з останнім словом».

Як писав «Вголос», Віктор Янукович 24 жовтня мав виступити з останнім словом, однак на засідання суду він не прибув.

Суд у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича мав перейти до стадії судових дебатів ще 30 липня.

31 липня адвокати Януковича заявили про відвід суддям і прокурорам, і покинули судове засідання.

Тому суд вирішив надати Януковичу державного захисника. Крім цього, обвинувачений найняв ще одного адвоката (Байдика), щоб посилити команду своїх захисників.

Промова Байдика почалася 13 вересня і триває загалом уже понад 30 годин.

5 жовтня стало відомо, що Байдик захворів і пішов на лікарняний, тому виступати став Горошинський.

Крім цього, український суд чекає Януковича з останнім словом до кінця жовтня.

Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених із метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ