Лідер Партії регіонів не буде знятий з виборів до Верховної Ради, незважаючи на те, що експертиза Міністерства внутрішніх справ підтвердила факт фальсифікації документів про зняття судимостей з Віктора Януковича, передає Інтерфакс-Україна.

У понеділок, 30 січня, прес-секретар міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Інна Кисіль, посилаючись на слова міністра, повідомила, що "у будь-якому випадку він (Янукович - ред.) сьогодні є особою, судимість якої погашена за терміном давності".

Кисіль зазначила, що Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при МВС на прохання Донецької обласної прокуратури, яка розслідує кримінальну справу за фактом фальсифікації документів про зняття судимості з лідера Партії регіонів, провів експертизу зазначених документів. "Експертиза засвідчила, що документи про зняття судимості підроблені", - сказала прес-секретар міністра.

За словами Інни Кисіль, кримінальну відповідальність за фальсифікацію документів нестимуть працівники суду, які це зробили. Але поки, за її словами, їхнє місцезнаходження не встановлене, в Апеляційному суді Донецької області вони не працюють.

У зв’язку з "автоматичним погашенням судимості Віктора Януковича" факт доведення фальсифікації документів не відіб’ється на участі лідера Партії регіонів у парламентських виборах, наголосила Інна Кисіль. "Не буде знятий з виборів – це однозначно", - сказала вона.

Кореспондент

ІА "Вголос": НОВИНИ