Участь у засіданні круглого столу беруть перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов, спікер Верховної Ради Володимир Рибак і три екс-президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма і Віктор Ющенко.

На також засідання прийшли і глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін, міністр юстиції Олена Лукаш, міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова, народні депутати, священнослужителі і громадські активісти.

Проігнорували засідання загальнонаціонального круглого столу «Об'єднаємо Україну» і представники опозиції. Як повідомили перед його початком заступники голів фракцій «Батьківщина» і «Свобода» Сергій Соболєв і Андрій Мохник, що лідери опозиції не прийдуть на засідання через те, що на ньому не буде присутній Віктор Янукович.

Нагадаємо, круглий стіл ініціював президент України (1991-1994) Леонід Кравчук. 13 грудня на ньому був присутній Віктор Янукович. Кравчук запропонував учасникам круглого столу розробити меморандум взаєморозуміння. Він зазначив, що в ході засідання лунає багато заяв і пропозицій з приводу виходу України з кризової ситуації. Кравчук запропонував учасникам круглого столу направити в робочу групу представників, які і розроблять відповідний меморандум.

Джерело: УНІАН 

ІА "Вголос": НОВИНИ