Лідер Партії регіонів Віктор Янукович і секретар Ради безпеки Російської Федерації Ігор Іванов обмінялися думками про поточну політичну й економічну ситуацію в Україні, а також обговорили стан україно-російських відносин, передає УНІАН.

"Учасники цієї зустрічі висловили свою думку про заходи, за здійснення яких можливе проведення справді чесних парламентських виборів в Україні. "Кодекс чесної поведінки", який на прохання Януковича підпишуть усі представники Партії регіонів у виборчих комісіях – наочний приклад того, що "регіонали" на ділі зацікавлені в об’єктивності та прозорості усього виборчого процесу", зазначено в повідомленні прес-служби Партії регіонів.

У зустрічі також узяли участь Надзвичайний і Повноважний посол РФ в Україні Віктор Черномирдін, керівник виборчої кампанії Партії регіонів Євген Кушнарьов, лідер парламентської фракції Партії регіонів "Регіони України" Раїса Богатирьова, голова політвиконкому Партії регіонів Володимир Рибак та інші.

Мороз обговорював проблеми україно-російських відносин

Лідер Соцпартії Олександр Мороз обговорював на зустрічі з секретарем ради безпеки Росії Ігорем Івановим і послом Росії в Києві Віктором Черномирдіним спільні проблеми, що стосуються україно-російських відносин.

Олександр Мороз сподівається якнайшвидшого підписання україно-російської міжурядової угоди про постачання і транзит російського газу.

Відповідаючи на питання журналістів за підсумками зустрічі, Мороз висловив сподівання на те, що міжурядова угода про постачання газу в Україну і транзит газу набуде конкретніших ознак, що дадуть можливість ратифікувати цю угоду на засіданні Верховної Ради.

Під час зустрічі Олександр Мороз зауважив, що треба прискорити вирішення питання про постачання в Росію молочних продуктів. “Труднощі, що виникають із цим, породжують настрої, які не на користь ні Україні, ні Росії“, – зазначив він.

"Після виборів у березні українська сторона отримає стабільнішу основу для налагодження нормальних, стабільних і взаємовигідних відносин із Росією", – сказав лідер соціалістів.

Зустріч Олександра Мороза з секретарем Ради безпеки РФ ініціювала російська сторона, зазначили в прес-службі Соціалістичної партії.

Кореспондент

ІА "Вголос": НОВИНИ