Екс-президент України Віктор Янукович прокоментував арешт колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича і вважає справу про конституційний переворот 2010 року сфабрикованою.

Його звернення оприлюднив прес-секретар Юрій Кірасір у Facebook.

«Арешт екс-міністра юстиції Олександра Володимировича Лавриновича – це агонія і політична помста нинішньої верхівки влади України, яка намагається фабрикувати кримінальні справи проти своїх політичних опонентів», – заявив Янукович.

Він вважає, що справа Лавриновича виявиться «черговою мильною бульбашкою».

«Я розумію той колосальний тиск, який чинить нинішня влада на суддів для ухвалення потрібних для неї рішень, проте вірю, що є й ті, які стоять на боці закону і скасують незаконне рішення про арешт Олександра Лавриновича», – заявив Янукович.

Як писав «Вголос», 15 вересня суд заарештував Лавриновича на два місяці.

Віктора Януковича та екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича звинувачують у вчиненні спільно з іншими особами захоплення державної влади, у тому числі шляхом вжиття заходів до незаконної, без рішення єдиного органу законодавчої влади – Верховної Ради, зміни Конституції України через внесення до державного реєстру нормативно-правових актів тексту Конституції України в редакції 1996 року та її офіційної публікації.

За версією слідства, у 2010 році тодішній міністр юстиції Лавринович дав дозвіл на офіційне опублікування Конституції попередньої редакції, яка розширила повноваження Президента. Зробив він це в обхід голосування у парламенті. У прокуратурі кваліфікували цей факт як захоплення влади.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ