Як зазначив Віктор Янукович, він розмовляв про ситуацію в Україні із представником США.

«Я запитав: Якщо б Білий Дім заблокували барикадами – що б ви робили? Він каже: «Ну, по-перше, ми б цього не допустили, а, по-друге, якби це, не дай Боже, сталося, за хвилини блокада була б знята», – заявив Янукович.

«Це неприпустимо – в жодній країні світу – такі дії», – заявив він, і додав: «І заклики до революції, зміни влади, конституційного ладу – все це несе загрози національній безпеці. Це також неприпустимо».

 

 

Разом із тим він запевнив, що мітингувальники на Євромайдані – це його «однодумці».

«Я вважаю, що це мої однодумці – більшість з яких прийшла на мирні акції. Вони мали повне право вийти, висловити свою точку зору», – сказав він.

«А провокації, які були зроблені, і все, що сталося потім, всі правопорушення – це сталося тому, що емоції не витримують. І, як правило, коли є велике накопичення людей, завжди виникають подібні випадки… Прикрі випадки», – пояснив Янукович.

«Але нехай це буде для нас всіх такий урок. Я не прихильник того, щоб жорстко, умовно кажучи, реагувати чи судити людей. Винні і з однієї, і з іншої сторони – і тут треба примирення знайти. Країна повинна далі жити, розвиватись…», – додав Янукович.

А от на вимоги мітингувальників та опозиції він ніяк не відреагував, продовживши розмову словами про  те, що економічні проблеми не вдасться вирішити без Росії.

«Ми не повинні забувати про те, що ми несемо відповідальність. Я особисто – я не знімаю з себе відповідальність за будь-які події, які відбуваються в нашій країні», – заявив також Янукович.

Джерело: Українська правда

ІА "Вголос": НОВИНИ