Про це він заявив в інтерв'ю «Українській правді».

«Світ знає, хто такий Янукович, що він зробив, – і дуже важко зрозуміти, чому з усіма наявними доказами, які залишилися тут, в Україні, не розпочате потужне розслідування проти цієї особи в контексті корупції. Ми знаємо, що Януковича звинувачують у державній зраді. Генеральний прокурор запевняє, що коли справа про держзраду закінчиться вироком, тоді буде легше судити Януковича за корупцію. Але це звучить не дуже логічно, тому що державна зрада – це одна річ, а корупція – інша річ. Можна робити ці дві речі паралельно, якщо забажаєш. Однак я не розумію, чому вирок у справі про державну зраду має активувати розслідування корупції», - заявив він.

Угас додав, що судова система потребує реформування. «Україна запізнилася із початком антикорупційних розслідувань. Чим більше часу минає - тим важче збирати докази. Водночас в Україні є базова інфраструктура для боротьби з корупцією: система Prozorro, НАБУ, є зобов'язання чиновників заповнювати е-декларації... Немає причин зволікати із гучними антикорупційними розслідуваннями», - зазначив Угас.

За словами президента TI, за рік Україна мало чого досягла у боротьбі з корупцією, у тому числі з корупцією попереднього режиму колишнього президента Віктора Януковича.

 

«Вголос»
 

ІА "Вголос": НОВИНИ