Про це повідомив екс-охоронець президента-утікача Сергій Бернацький у Оболонському суді Києва, передає Громадське

За словами колишнього охоронця, він спілкувався з колишнім начальником штабу безпеки президента Володимиром Павленком, який сказав, що до його прибуття в Палац спорту в Харкові там вже були близько 200 невідомих осіб. Серед них була група, яка мала вбити Януковича під час з’їзду.

«А друга подібна група, сказав Павленко, була на вулиці. Тобто якщо не спрацює основна, то повинна була спрацювати друга — резервна. Із застосуванням вогнепальної зброї, пляшок із запальною сумішшю. Найбільш вразливе місце — при посадці в автомобіль», – розповів свідок на суді у справі державної зради Януковича.

За словами Бернацького, до них у Харкові надійшла інформація, що в резиденцію, де був Янукович, прямували радикально налаштовані люди, які закликали до «ліквідації президента». Після цього Янукович вирішив вилітати в Донецьк.

Коли Янукович з охоронцями летів до Донецька, за словами Бернацького, від військових диспетчерів надійшли команда повернутися до Харкова.

«У разі відмови буде посаджений примусово і застосуванням бойової авіації. Диспетчер сказав, що це розпорядження голови Верховної Ради Турчинова. У відповідь повідомили, що не вистачить палива і попросили дозволити летіти до Донецька, диспетчер дозволив», – сказав екс-охоронець.

Вже на шляху до Криму, заявляє Бернацький, надійшла інформація, що поблизу Мелітополя був блокпост з великою кількістю людей зі зброєю, «завданням яких було ліквідувати президента та осіб, які з ним перебували».

«До Криму прибув Аваков і Наливайченко. З ними були «Альфа». Також прибув з ними літак з бойовиками, серед яких були англомовні з метою і завданням взяти в полон президента або його ліквідації», — заявив екс-охоронець.

Нагадаємо, що суд у справі про держзраду Януковича перенесли на 22 червня, бо на допит не з’явились свідки захисту.

Екс-співробітник УДО Сергій Бернадський начебто «не мав можливості вийти в ефір» 21 червня. Слідом за ним вже надаватиме свідчення начальник служби безпеки Януковича Костянтин Кобзар.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ