Про це сьогодні під час прес-конференції розповів голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, передає кореспондент «Вголос».

Він зазначив, що грантова допомога надійде вже наприкінці березня, після чого спеціалісти відразу розпочнуть закупівлю необхідного медичного обладнання. «Наприкінці березня дитяча лікарня «Охматдит» отримає кошти від уряду Японії. Львівська обласна рада додасть до цієї суми ще 178 тис. грн. Це гарний початок», – підкреслив Ганущин.

Своєю чергою, виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» Галина Литвин сказала, що грантову угоду про фінансування проекту між Асоціацією та посольством Японії в Україні було підписано у вівторок, 15 березня, у Києві. Відповідно до угоди, медичне обладнання для лікарні буде закуплено впродовж року.

В. о. головного лікаря «Охматдиту» Іван Семків розповів, що за грантові кошти буде придбано апарат штучної вентиляції легенів, чотири монітори для відділення анестезіології з ліжками інтенсивної терапії, а також лабораторне обладнання для аналізів крові (аналізатор газів крові, гематологічний аналізатор, біохімічний аналізатор).

«Лабораторне обладнання для аналізів крові – це дивовижний апарат, який дозволить в автоматичному режимі за лічені секунди видавати всі показники та параметри крові. Наразі наші спеціалісти працюють з доволі застарілим обладнанням. Усі аналізи роблять застарілим, кустарним методом», – пояснив в. о. головного лікаря.

Уряд Японії виділив 335 тис. доларів на поліпшення рівня освіти й медичного обслуговування в чотирьох областях України: Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській і Черкаській.

Окрім «Охматдиту», медичне обладнання буде закуплено для Рогатинської, Жашківської та Катеринопільської центральних районних лікарень.

Як писав «Вголос», наступного тижня у Львові буде оголошено конкурс на заміщення вакантної посади головного лікаря Львівської дитячої клінічної лікарні «Охматдит».

ІА "Вголос": НОВИНИ