Чотири великих російських десантних кораблі пропливли біля берегів Японії у напрямку на Захід, ймовірно до Європи.

Про це повідомило міністерство оборони Японії, пише “Укрінформ”

У відомстві опублікували фотографії суден, одне з яких було завантажене військовими вантажівками, і які зазвичай використовуються для висадки експедиційних військ.

На запитання про те, чи можуть ці кораблі прямувати до України, у міністерстві відповіли, що не знають, куди прямують судна, але «їх напрямок передбачає, що це можливо».

У морському відомстві Японії вперше зафіксували російські кораблі, що можуть перевозити десятки одиниць військової техніки і сотні військових, ще у вівторок. Судна проходили на захід із Тихого океану в Японське море через вузьку протоку Цуруга, що відділяє японські острови Хонсю і Хоккайдо.

Водночас японські військові зазначили, що для російських кораблів нетипово проходити через протоку так близько до японських берегів.

Як писав «Вголос» на саміті НАТО, який відбудеться 24 березня, Альянс розглядатиме відправлення миротворців в Україну.

Прем'єр  міністр Польщі Матеуш Моравецький зазначив, що пропозиція щодо відправлення миротворчої місії НАТО в Україну є дуже важливою.

«Така миротворча місія точно принесе мир на більшу частину України. Я не думаю, що Путін наважиться напасти на НАТО. Це своєрідний виклик західним країнам мислити ширше, далі, думати, як захищати Україну», – заявив Моравецький.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ