Про це повідомляє видання Engadget, – пише Еспресо.

Каросі, що в перекладі з японської означає «смерть від переробки», – це відомий в Японії феномен, який уряд і глави корпорацій намагаються приховувати.

Вперше про нього стало відомо в 1969 році, але до 1980-х його не вважали проблемою. Суть його у смерті працівників на робочому місці від інфаркту або інсульту на тлі стресу від постійного перепрацювання та втоми.

Один із варіантів запропонувала компанія Taisei. Це спеціальний дрон, який буде після завершення робочого дня підлітати до затримався співробітнику і програвати над ним пісню – це означатиме, що вже час йти додому. Для цього була вибрана композиція Auld Lang Syn, яка використовується в багатьох закладах країни для сповіщення клієнтів про те, що бар або ресторан скоро зачиниться.

Безпілотник буде оснащений камерою і власною системою навігації без прив'язки до GPS, а час і маршрут обльоту офісу призначатиме спеціальний співробітник.

Як очікується, новий дрон з'явиться на ринку в квітні 2018, і буде поставлятися як сервіс з помісячною оплатою, а не товар. Вартість послуги ( на місяць) оцінюють в $443. Записи з камери і звіти будуть доступні в реальному часі і зберігатимуться в «хмарі» компанії.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ